Szerintem ez egy időt álló süti. Bármikor bármilyen helyen megállja a helyét.
Ez a piskóta tekercs egy kicsit másabb, mint ahogy én szoktam készíteni, de így is nagyon finom lett.
A csokis krém viszont egyszerű és isteni finom.
Bár most megtöredezett a tészta, de nem volt időm egyből feltekerni.
A férjem reakciója az volt, hogy csak egy tekercset készítettem, mert annyira finom.
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg cukor
5 tojás
10 dkg finomliszt
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor
+ kakaópor a szóráshoz
Hozzávalók a töltelékhez:
37,5 dkg étcsokoládé
2,5 dl habtejszín
Elkészítés:
- A tojássárgákat a cukor egyharmadával habosra keverjük. A fehérjéket a cukor kétharmadával kemény habbá verjük, majd a kettőt óvatosan elvegyítjük.
- A keverékbe szitáljuk a kakaó- és sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan a tojásba forgatjuk.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.180 fokon 10-15 percig sütjük.
- Kiterítünk egy nagy sütőpapírt, megszórjuk kakaóporral. A piskótát még melegen feltekerjük, és konyharuhával letakarjuk.
- A darabokra tört csokit vízgőz felett megolvasztjuk. A tejszínt melegíteni kezdjük, amikor forrni kezd, levesszük, és a csokival elkeverjük. Kihűtjük a krémet.
- Majd kitekerjük a tésztát és rákenjük a krémet. Visszatekerjük és még kakaóporral vagy porcukorral meghintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése