2014. június 1., vasárnap

Csokis tekercs





Szerintem ez egy időt álló süti. Bármikor bármilyen helyen megállja a helyét.
Ez a piskóta tekercs egy kicsit másabb, mint ahogy én szoktam készíteni, de így is nagyon finom lett.
A csokis krém viszont egyszerű és isteni finom.
Bár most megtöredezett a tészta, de nem volt időm egyből feltekerni.
A férjem reakciója az volt, hogy csak egy tekercset készítettem, mert annyira finom.


Hozzávalók a tésztához:
15 dkg cukor
5 tojás
10 dkg finomliszt
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor

+ kakaópor a szóráshoz

Hozzávalók a töltelékhez:
37,5 dkg étcsokoládé
2,5 dl habtejszín


Elkészítés:

  1. A tojássárgákat a cukor egyharmadával habosra keverjük. A fehérjéket a cukor kétharmadával kemény habbá verjük, majd a kettőt óvatosan elvegyítjük.
  2. A keverékbe szitáljuk a kakaó- és sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan a tojásba forgatjuk.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.180 fokon 10-15 percig sütjük.
  4. Kiterítünk egy nagy sütőpapírt, megszórjuk kakaóporral. A piskótát még melegen feltekerjük, és konyharuhával letakarjuk.
  5. A darabokra tört csokit vízgőz felett megolvasztjuk. A tejszínt melegíteni kezdjük, amikor forrni kezd, levesszük, és a csokival elkeverjük. Kihűtjük a krémet.
  6. Majd kitekerjük a tésztát és rákenjük a krémet.  Visszatekerjük és még kakaóporral vagy porcukorral meghintjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése