2014. május 28., szerda

Kenyérpuding



Ez egy ideális recept a gyors szikkadt kenyér felhasználására. Valamint gyorsan előkészíthető, utána már csak a sütési időt kell kivárni. Csak egy adag sodóval kell felönteni, a szikkadt kenyeret.

Nigella receptje, amit időnként átvariálok aszerint, hogy milyen aromát teszek bele ízesítésként.



Hozzávalók:

250 g szikkadt kenyér
100 g csoki chips (elhagyható, vagy táblás csokival helyettesíthető)
500 ml tej
125 ml tejszín
40 g barna cukor
3 tojás
2 evőkanál rum aroma

+vaj a forma kikenéséhez


Elkészítés:

  1. A kivajazott formában elrendezzük a felkockázott kenyérdarabokat és rászórjuk a csoki chipset. A tejet, tejszínt, cukrot, tojást és az aromát összekeverjük.
  2. Ráöntjük a kenyérre a sodót, majd 20 percig állni hagyjuk, hogy a kenyér megszívja magát.
  3. 170 fokos sütőben 45 percig sütjük.




Forrón és hidegen is fogyasztható!
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése