2014. május 13., kedd

Gyors csokitorta



Ma végre a gázszerelő végre beüzemelte az új gáztűzhelyünket, ezért gyorsan ki is kellett próbálnom.

Lucinda Scala Quinn "Rohanós csokitortáját" vettem elő. Nagy előnye, hogy a tepsiben elég összekeverni gyorsan a száraz és a nedves hozzávalókat, nincs benne tojás és vaj, amit a sütés előtt tanácsos szobahőmérsékletűre engedni.
Mivel amerikai a recept ezért csészében adom meg én is a hozzávalókat.


Hozzávalók:

1,5 csésze liszt
1 csésze cukor
3 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
6 evőkanál növényi olaj
1 evőkanál ecet
1 teáskanál vanília
1 csésze hideg víz

Elkészítés:


  1. A lisztet, a cukrot, kakaóport, szódabikarbónát és a sót összekeverjük a tepsiben.
  2. Majd hozzáadjuk az olajat, ecetet, vaníliát és a vizet. Jól összekeverjük, majd 175 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.



Én általában mindig olyan aromát teszek bele, amihez éppen kedvem van. Már készítettem ezáltal rum aromával, mandulával, vérnaranccsal. Ezúttal csokis meggy aromával készítettem el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése