2014. augusztus 17., vasárnap

Fordított torta

A Süteménydíszítés című újságban találtam ezt a receptet és gondoltam, hogy ideje megpróbálkozni vele. Már régóta tetszettek az ilyen fordított dolgok, csak féltem, hogy nem tudom rendesen megfordítani.
De végre itt van! Sikerült! Nagyon ízlett még a kisfiamnak is.
Én most ananásszal készítettem el, de az a jó benne, hogy más gyümölccsel is el lehet készíteni.


Hozzávalók:
11 dkg vaj
11 dkg kristálycukor
2 tojás
11 dkg finomliszt
1 tk sütőpor
negyed tk szódabikarbóna
3 ek ananászlé a konzervből

6 karika az ananászkonzervből
3 ek világosbarna cukor
kevés vaj


Elkészítés:

  1. A tortaformát kevés vajjal bekenjük. A világosbarna cukorral beszórjuk és az ananászkarikákat elrendezzük rajta.
  2. A vajat a cukorral pelyhesre verjük. A tojást fölverjük és apránként a vajas cukorhoz adjuk és összekeverjük. 
  3. A keverékre szitáljuk a lisztet, sütőport és a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk az ananászlevet. Jól összekeverjük.
  4. A tésztát az ananászkarikákra öntjük, elegyengetjük rajta, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  5. Pár percig a formában hagyjuk hűlni, majd meglazítjuk az oldalát és egy nagyobb méretű tállal összefogva, gyorsan átfordítjuk. Néhány percig még a süteményen hagyjuk a formát, hogy a gyümölcs cukros leve beszivároghasson a tortába.






Sok sikert és jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése