De végre itt van! Sikerült! Nagyon ízlett még a kisfiamnak is.
Én most ananásszal készítettem el, de az a jó benne, hogy más gyümölccsel is el lehet készíteni.
Hozzávalók:
11 dkg vaj
11 dkg kristálycukor
2 tojás
11 dkg finomliszt
1 tk sütőpor
negyed tk szódabikarbóna
3 ek ananászlé a konzervből
6 karika az ananászkonzervből
3 ek világosbarna cukor
kevés vaj
Elkészítés:
- A tortaformát kevés vajjal bekenjük. A világosbarna cukorral beszórjuk és az ananászkarikákat elrendezzük rajta.
- A vajat a cukorral pelyhesre verjük. A tojást fölverjük és apránként a vajas cukorhoz adjuk és összekeverjük.
- A keverékre szitáljuk a lisztet, sütőport és a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk az ananászlevet. Jól összekeverjük.
- A tésztát az ananászkarikákra öntjük, elegyengetjük rajta, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
- Pár percig a formában hagyjuk hűlni, majd meglazítjuk az oldalát és egy nagyobb méretű tállal összefogva, gyorsan átfordítjuk. Néhány percig még a süteményen hagyjuk a formát, hogy a gyümölcs cukros leve beszivároghasson a tortába.
Sok sikert és jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése