Sós, köménymagos zsemle/buci
Ennek a receptnek az a nagy előnye, hogy 1 óra alatt elkészül. Lorraine Pascale receptje. Nagyon szeretem, általában kézzel szoktam bedagasztani, mert hamar megvan és jó ideg nyugtatónak egy-egy mozgalmasabb munkanap után.
Hozzávalók a zsemléhez:
450 g sima fehér liszt
1 csomag szárított élesztő
1 1,4 tk só
250-275 ml langyos víz
+ tetejére só, köménymag
Elkészítés:
1/ A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi vízzel, amivel sima tésztát kapok.
2/ Megformázzuk a zsemléket vagy a bucikat, és 30 percig kelesztjük. A tetejét megkenjük vízzel és megszórjuk a sóval, köménymaggal.
3/ 200 fokon 20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése