2014. március 31., hétfő

Sós, köménymagos zsemle/buci

Ennek a receptnek az a nagy előnye, hogy 1 óra alatt elkészül. Lorraine Pascale receptje. Nagyon szeretem, általában kézzel szoktam bedagasztani, mert hamar megvan és jó ideg nyugtatónak egy-egy mozgalmasabb munkanap után.

Hozzávalók a zsemléhez:
450 g sima fehér liszt
1 csomag szárított élesztő
1 1,4 tk só
250-275 ml langyos víz

+ tetejére só, köménymag


Elkészítés:
1/ A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi vízzel, amivel sima tésztát kapok.
2/ Megformázzuk a zsemléket vagy a bucikat, és 30 percig kelesztjük. A tetejét megkenjük vízzel és megszórjuk a sóval, köménymaggal.
3/ 200 fokon 20 percig sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése