Mialatt itthon voltam a kisfiammal, sokszor próbálkoztam a kenyérsütéssel. Megtaláltam a megfelelő receptet, és abból kezdtem el a tigris kenyeret kikísérletezni. Próbáltam Limara mázát hozzá, meg Lorraine Pascalét is. Végül sikerült a nekünk megfelelőt megtalálnom.
Hozzávalók a kenyérhez:
50 dkg sima fehérliszt
1 csomag szárított élesztő
2 tk só
2,5 dl langyos víz
0,5 dl tej
1 ek méz
Hozzávalók a mázhoz:
25 ml langyos víz
1 tk növényi olaj
csipet só
1,4 tk szárított élesztő
1 tk cukor
20 g rizsliszt
Elkészítés:
1/ A kenyér hozzávalóit sima tésztává dagasszuk, majd 1,5-2 órát kelesztjük. Én a kenyérsütő géppel szoktam ezt elvégeztetni.
2/ Majd kivesszük, átgyúrjuk, és megformázzuk a kenyeret. Negyed órát még kelesszük.
3/ Addig a máz hozzávalóit összekeverjük, majd rákenjük a kenyérre és még negyed órát hagyjuk kelni.
4/ 220 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Elárulom, ráadásul most sikerült először ilyen szépre.
Pedig már egy éve használom ezt a receptet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése